AfD en STAAL

Staal gaat in zee met AfD (Academics for Development). Een non-profit organisatie die de handen ineen slaat met andere stichtingen. Ze koppelen masterstudenten aan een hulpvraag voor een stichting. Een win-win situatie: de studenten kunnen hun theoretische kennis in de praktijk brengen en de stichting kan gebruik maken van hun kennis die anders vaak veel te duur is.

Onze vraag aan de studenten was hoe het watersysteem bij Our Home verbeterd kan worden. Omdat ze in India ieder jaar te maken hebben met enerzijds moessons en anderzijds (extreme) droogte, vroegen we de studenten uit te zoeken of hier efficient(er) gebruik van gemaakt kan worden.

Water, water, water
Een ontzettend enthousiast team van vier meiden gaat met die vragen aan de slag. Taliah, Viviana, Marieke en Monique zijn bezig met verschillende masters variërend van hydrologie tot ecologische en tropische agricultuur. Kortom vrouwen met kennis die wij noch Chacko bezitten.

De studenten hebben een jaar de tijd om te onderzoeken hoe het watersysteem – om te beginnen de nu al bestaande waterput – efficiënter en langduriger kan werken. Daarnaast zullen ze kijken of het mogelijk is om een meer holistisch watersysteem op het terrein te creëren. Ze doen dit onderzoek onder begeleiding van een coach.

Gaandeweg helpen wij ze natuurlijk ook een handje, voor zover we dat kunnen. We weten zelf natuurlijk niks van hydrologie en agricultuur, maar wel (bijna) alles van Our Home en de omstandigheden daar. Ook hebben de meiden Chacko al (virtueel) ontmoet en hem het hemd van het lijf gevraagd om zich zo goed mogelijk voor te bereiden.

In de zomer van 2018 gaan ze namelijk met hun plan richting Our Home en zullen ze ter plekke hun onderzoek in de praktijk brengen. Aanpassingen op het terrein of aan de waterput, zullen ze realiseren met de hulp van lokale professionals.

Crowdfund
Kortom een spannend en uniek project waar we de afgelopen weken met veel enthousiasme mee bezig zijn geweest. Wanneer de eerste planopzet binnen is, beginnen we een crowdfund campagne. We houden jullie op de hoogte!

Meer weten over AFD?  https://www.academicsfordevelopment.nl/