Onderwijs van STAAL

Our Home
Omdat onderwijs de “stalen” basis is voor een betere toekomst, staat educatie bij ons hoog in het vaandel. De kinderen in tehuis Our Home kunnen mede dankzij STAAL tot en met 12th standard naar school (dit staat gelijk aan het eind van de middelbare school in Nederland).

Daarnaast stimuleren we de doorstroom naar een vervolgopleiding. Met succes: in de afgelopen jaren zijn er al tientallen ‘Our Home kinderen’ begonnen aan een opleidingen als business administration, verpleegkunde, hotelmanagement, geneeskunde en zelfs Duits.

Een aantal hebben ook al een baan als kunstdocent, verpleegkundige of runnen een eigen Foodtruck naast hun opleiding en verdienen dus al hun eigen geld.

The Good Shepherd Public School

Door corona moesten de deuren van The Good Shepherd Public School – de basisschool die STAAL hielp bouwen en runnen – helaas sluiten: er was een gebrek aan kinderen en leerkrachten.

Het doel is om de deuren t.z.t. weer te openen voor kinderen uit de buurt.

Eerder gaf STAAL in feb/maart 2014  teacher trainingen bij The Good Shepherd Public School, ter bevordering van het leesonderwijs. Deze trainingen werden mogelijk gemaakt door het Share4More fonds van de Rabobank.

Ook hebben wij – met dank aan kinderdagverblijf De Kleine Wereld en stichting Biblionef – een bibliotheek opgezet, waar zowel de school als het weeshuis gebruik van konden maken.

08 Our Home The Good Shepherd web